• عایقکاری دیوارهای ساختمان در هنگام ساخت
بهترین زمان برای عایقکاری ساختمان، در زمان دیوارکشی و در هنگام ساخت می باشد که بسیار راحتتر و با هزینه کمتری نسب به ساختمان های احداث شده انجام می پذیرد. در زمان ساخت یک بنا، از روش های مختلف و متنوعی جهت عایقکاری ساختمان می توان استفاده نمود. می توان عایقکاری را ضمن اجرای نمای ساختمان (آجر نما، سنگ و کامپوزیت آلومنیوم ....) انجام داد.
همانطورکه در جدول زیر ملاحظه می شود، اجرای عایقکاری با استفاده از عایق های معدنی (پشم شیشه، پشم سنگ، پشم سرباره) نیاز به اجرای سازه فلزی و یا چوبی دارد که عایق در بین آن قرار داده شده و نمای ساختمان بر روی آن اجرا می شود از اینرو این روش را با نام \"عایقکاری با سازه\" نیز شناخته می شود. روش دیگر عایقکاری، \"عایقکاری بدون سازه\" است که برای عایق هایی نظیر یونولیت و پلی استایرن XPS که از استحکام کافی برخوردار هستند، نیازی به اجرای سازه نمی باشد و نمای ساختمان مستقیما بر روی آن اجرا می شود. روش دیگر عایقکاری \" عایقکاری با مصالح عایق\" است که با استفاده از مصالح و بلوک های عایق حرارتی و با هزینه پایینتر و سهولت بیشتری، انجام می پذیرد
• عایقکاری دیوارهای ساختمان احداث شده
در ساختمان های احداث شده، عایقکاری جداره ها مستلزم بازسازی ساختمان است. روش نخست، عایقکاری جداره ها از داخل و در روش دوم عایقکاری جداره ها از خارج ساختمان انجام می پذیرد. عموما عایقکاری در نمایی انجام می شود که وضعیت نما در آن قسمت نامناسب باشد. بعبارت دیگر، اگر مدیریت ساختمان قصد بازسازی نمای خارجی ساختمان را داشته باشد، عایقکاری ضمن بازسازی نمای خارج انجام می پذیرد و درصورتیکه، وضعیت نمای داخل ساختمان نامطلوب و نیاز به ترمیم و بازسازی داشته باشد، عایقکاری از داخل انجام می پذیرد. در جدول زیر، روش های متداول عایقکاری ساختمان، ضمن بازسازی ارائه شده است.
برای ساختمان های احداث شده، می توان از دو روش عایقکاری با سازه و بدون سازه استفاده نمود ولی نمی توان از مصالح عایق استفاده نمود.
عایق کاری نقش بسیار مهمی در گرمـ نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد. به کمک عایق کاری میتوان یک خانه را در زمستان 5 درجه گرمتر و در تابستان 10 درجه خنکتـر نگه داشت.
انواع عایق کاری:
1- عایقهـایی که در ساختار آنها حبابهای هوا وجود دارد و باعث کاهش هدایت حرارت میشوند.
2- عایقهـایی که حرارت را باز میتابند.پشت این عایقهـا باید حدود 20 میلی متر فاصله هوایی تعبیه شود. عایقهـا چگونه ارزیابی میشوند ؟
فاکتور مهمـ در انتخاب عایقهـا، میزان مقاومت حرارتی آنهـاست.هر قدر n مقاومت بالـاتر باشد، عایق حرارت را کمتر از خود عبور میدهد و صرفه جویی که به همراه دارد افزایش مییابد، پس به جای ضخامت عایقهـا،باید مقاومت حراتی آنهـا با همـ مقایسه شوند.
عایقهـای گوناگون با مقاومتهای حرارتی برابر، از نظر میزان صرفه جویی در انرژی همانند هستند و تنها اختلـاف آنها در قیمت و محل کاربرد است.
چه جاهایی باید عایق کاری شوند؟
- سقفها: با عایق کاری سقف مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان 35% تا 45% کاهش مییابد.
- دیوارهـای خارجی: مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را حدود 15% کاهش میدهد.
- کف: مصرف انرژی در زمستان را 5% کاهش میدهد.
- لولههـای آبگرمـ: برای عایق کاری لولههـای آبگرمـ میتوان از عایقهـای پتویی یا عایقهایی که به طور ویژه برای لولههـا ساخته شده و به راحتی قابل نصب هستند استفاده کرد.
سقف و کف ساختمانهـای موجود را میتوان به راحتی عایق نمود.
بر اساس مقررات ملی ساختمان، تمامی ساختانهایی که ساخته میشوند باید به اندهزه کافی عایق کاری شوند. میزان عایق مورد نیاز در همین مقررات تعیین شده است.
باتوجه به افزایش آلودگی محیط زیست در اثر استفاده بیش از حد سوخت های فسیلی، بالا بودن رشد جمعیت و نیاز به تقاضای بیشتر انرژی ، محدودیت منابع انرژی به دلیل تجدیدناپذیر بودن آن،عدم وجود سیستم بازیافت انرژی وافزایش هزینه های مربوط به مصرف انرژی ضرورت بهینه سازی در مصرف انرژی بیشتر نمایان میگردد و لازمه انجام آن تنها عایقکاری سازه هاوساختمان ها و لوله ها و... است.
در حقیقت تنها با عایقکاری کف،دیوار ها سقف ساختمان میتوان از انتقال گرما به خارج ساختمان در فصلد زمستان و انتقال گرما به داخل در فصل تابستان جلوگیری کرد
علاوه بر این در بسیاری از موارد ساختمان ها در کنار خیابان های شلوغ یا در محله ها پر سرو صدا ساخته میشوند که ضرورت امر ایجاد میکند با عایقکاری صدا از ورود این صدا ها به داخل ساختمان جلوگیری کنیم.
و یا اینکه با عایقکاری رطوبتی سقف و کف و دیوار ها میتوان از نم زدگی در اثر بارندگی و ... و ریزش و تخریب ساختمان جلوگیری بعمل اورد.
بدون استفاده از عایق های حرارتی در بخش صنعت ،حمل و نقل ، کشاورزی و ساختمان سازی میزان اتلاف و هدر رفت انرژی بسیار افزایش یافته و با توجه به افزایش آلودگی محیط زیست در اثر استفاده بیش از حد سوخت های فسیلی ، محدودیت منابع انرژی به دلیل تجدیدناپذیر بودن آن ، عدم وجود سیستم بازیافت انرژی و افزایش هزینه های مصرفی در همه بخش های ذکر شده باید فکر و عمل جدی در بخش بهینه سازی انرژی و عایقکاری تجهیزات داشته باشیم.انرژی که برای بدست آوردن آن هر لحظه هزینه میپردازیم باید به گونه ای حفظ و از آن استفاده گردد.همه این موارد بررسی انواع عایق و نحوه عملکرد و راندمان عایق های صوتی ،حرارتی رطوبتی را میطلبد.
هر جسمی که عبور انرژی، جرم و یا مومنتم کاهش دهد عایق نامیده میشود.
عایق ها انواع مختلفی دارند که بر اساس نوع کاربرد،جنس،سایز و ... دسته بندی میشوند اما مهمترین دسته بندی عایق ها بر اساس نوع کاربرد به شیوه زیر است :
1)عایق رطوبتی
2)عایق حرارتی
3)عایق صوتی
بای دیدن تصاویر اینجارا کیلیک کنید.